ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΕΞΥΠΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

  • Να πετύχει υψηλότερη ενεργειακή βαθμίδα και κατά συνέπεια να έχει χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα
  • Να ενημερώνει το χρήστη του για τις βλάβες του και τα τεχνικά του προβλήματα
  • Να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθείται και να ελέγχεται από οπουδήποτε στον κόσμο
  • Να προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και άνεση
  • Να προσφέρει μία αυξημένη αισθητηριακή ψυχαγωγική εμπειρία
  • Να είναι επεκτάσιμο τεχνολογικά σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του χρήστη του (pay as you go)
  • Να μπορεί να δεχτεί την οποιαδήποτε μελλοντική κτιριακή τεχνολογική εξέλιξη

Γενικά

Το έξυπνο σπίτι, ή αλλιώς έξυπνο συνδεδεμένο σπίτι, είναι ένα τεχνολογικό σύστημα εξελισσόμενο και πλήρως επεκτεινόμενο που παρέχει δυνατότητες ελέγχου, τηλε-εποπτείας και τηλεχειρισμού μιας κατοικίας ή ενός κτιρίου, μέσω ενός κεντρικού συστήματος τοπικά ή εξ αποστάσεως.

Το «έξυπνο σπίτι» παρέχει ένα πλήθος πληροφοριών χειρισμού, ειδοποίησης και ενημέρωσης, σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα, αλλά και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συγκεκριμένα παρέχει ενημέρωση για την κατάσταση της κατοικίας και χειρισμό ασφαλείας του προσωπικού σας χώρου, μέσω τηλεπικοινωνιακών συσκευών.

Λειτουργίες

Ελέγξτε οποιονδήποτε ηλεκτρολογικό ή μηχανολογικό εξοπλισμό και ενεργοποιήστε τα σενάρια για την επιλογή συγκεκριμένων λειτουργιών και προγραμμάτων θέρμανσης, ψύξης, εξαερισμού.

Όταν πλησιάζετε στο σπίτι, από το αυτοκίνητο μπορείτε να καλέσετε με το κινητό σας τηλέφωνο και να ενεργοποιήσετε το σενάριο «επιστροφή στο σπίτι», το οποίο με τη σειρά του ενεργοποιεί τη θέρμανση ή την ψύξη, τα περιμετρικά φώτα, το άνοιγμα της γκαραζόπορτας κ.α., σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας.

Νιώστε ασφάλεια, φανταστείτε ότι κοιμάστε ήσυχοι τη νύχτα, γνωρίζοντας ότι το σπίτι σας ελέγχεται ηλεκτρονικά. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το σύστημα ασφάλειας από οπουδήποτε. Ειδοποιηθείτε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου.

Άνοιγμα και κλείσιμο οποιασδήποτε πηγής φωτισμού σε προγραμματισμένα διαστήματα, σύμφωνα με την ύπαρξη συγκεκριμένων συνθηκών ή τυχαία.

Τα ρολά, σκιάδια, περσίδες και οι τέντες ανοίγουν και κλείνουν ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Μπορεί εξάλλου να γίνεται χειρισμός κι άλλων οικιακών συσκευών, όπως του θερμοσίφωνα, των πλυντηρίων, της κουζίνας, του στεγνωτήριου, του λέβητα, των σωμάτων καλοριφέρ, του air condition, της πισίνας, της γκαραζόπορτας κλπ.

Ασφαλής και εύκολος τρόπος για να μπαίνετε στο σπίτι χωρίς τη χρήση κλειδιών. Δώστε στα οικεία πρόσωπα μια προσωπική κάρτα πρόσβασης, και ελέγξτε σε κάθε στιγμή την είσοδο/έξοδο από το σπίτι.